Täyden palvelun hydrauliikkatalo

Raihasta ensimmäinen suomalainen Parker Complete Piping Solutions -kumppani

29.9.2017

Raiha Hydraulics Oy panostaa jatkossa vahvasti hydrauliikan putkistotuotteisiin ja kokonaisratkaisuihin.

Raihasta on tullut ensimmäinen suomalainen Parker Complete Piping Solutions -kumppani. Näin ollen Raiha tuo Parkerin huipputeknologian toimittamiinsa hydrauliikkajärjestelmiin ja ratkaisuihin.

 

- Meillä on pitkä kokemus putkistoasennelmien toteuttamisesta mutta nyt panostamme toimintaan oleellisesti aiempaa vahvemmin. Kaarinaan on rakennettu kesän aikana kattava varasto putkistotuotteita putkimateriaaleista laajaan liitinvalikoimaan, johon kuuluu 1000 Psi, 3000 Psi, 6000 Psi ja ISO 6164 laippasarjat sekä Parkerin edistyksellinen HPF -laippamallisto, mikä mahdollistaa paksuseinämäisten putkien kaulustamisen sekä tarjoaa kehittyneet tiivistysratkaisut. Olemme investoineet hiljattain mm. Parker HPF -kaulustuskoneeseen - toki meiltä löytyy perinteiset putkentekokoneet ja huuhtelulaitteet, sanoo Raiha Hydraulics Oy:n toimitusjohtaja Aarno Immonen.

 

Pääpaino suuremmissa putkistokokoluokissa

 

Raiha Hydraulicsin toiminnassa on pääpaino suuremmissa putkistokokoluokissa joita toimitetaan niin teollisuuden kuin mobilekaluston ja marine-sektorin tarpeisiin.

 

- Hiljattain teimme esimerkiksi HPF -laipoilla 130x15 mm putkiston järeään murskaimeen. Toinen mielenkiintoinen projekti oli sellutehtaaseen toteutettu laajan 73 mm putkiston uudistusprojekti, missä vanhasta järjestelmästä otettiin laserskannauksella mitat ja tilalle tehtiin CNC -taivutinkoneella mittatarkasti uusi putkitus. Raiha Hydraulics toimii paljon myös marinepuolella minne toimitetaan varmasti jatkossa entistä enemmän putkistojakin, kertoo Immonen.  

 

Parker löysi Suomesta hyvän kumppanin

 

Parker on hakenut Suomesta putkistopuolen partneria, jolla on vahva osaaminen ja hyvä maine asiakkaiden keskuudessa.

 

- Putkistojen toimittaminen ei ole pelkkää tuotteiden varastointia ja materiaalimyyntiä vaan se vaatii suunnitteluosaamista, projektinhoitokykyä, laadukkaiden asennelmien valmistusta sekä asennusosaamista kentällä. Tätä kaikkea löytyy Raiha Hydraulicsilta, jonka ansiosta yritys on jatkossa Suomen ensimmäinen Parker Complete Piping Solutions -kumppani. Parkerilla on Complete Piping Solutions -kumppaneita jo useissa eri maissa ympäri maailmaa. Putkistotoimintojen pääpaikka on Saksassa, missä valmistetaan laippa ym. komponenttien lisäksi halkaisijaltaan todella isojen putkien taivutukset järeillä kylmätaivutuskoneilla. Raiha Hydraulics voi täydentää tarjontaansa Parkerin Saksan tuotannolla aina 273 mm putkihalkaisijaan asti , kertoo Parker Hannifin Oy:n toimitusjohtaja Tapio Lehti.  

 

Teknologia17 -messuilla saa aiheesta lisää tietoa

 

Teknologia17 -messuilla yhteistyöstä ja sen tuomista mahdollisuuksista saa lisätietoa Raiha Hydraulicsin osastolla 6h91.